Det er ikke lett å forutsi hvordan vinteren skal bli. Selv ikke midt i januar kan jeg ikke spå hvordan februar blir. Men du verden, det er helt greit når jeg får en dag med plussgrader og sol. Selv om sola står lavt på himmelen varmer den litt og rimet drypper av greinene.

Det er så godt å sette på seg jakka og hansker og gå ut uten å blåse bort. Snøen har kommet og gått flere ganger i løpet av vinteren. Akkurat nå har den gått og det ligger litt is i bedene mine. Ute på jordene er det store frosne vannsjøer som ungene bruker til skøyteis.

Jeg gikk bakvegen ned i plantekjelleren og fant frem strie og planteduk for å dekke det vintergrønne med.

Jeg har 10 kulethuja som jeg ikke har tålmodighet til å miste. Det koster meg så lite å dekke de hvert år at det er totalt unødvendig å ikke gjøre det.

Buksbomplantene mine fikk en tidlig frostnatt i høst og de spedeste skuddene fikk en smekk, men jeg håper og tror at plantene lever og la strie over. Selv om noen stauder står med hentesveis og andre er borte under isen, finnes det håp. Heuchera, alunrot er vintergrønn og minner meg på at jeg har litt å glede meg til.

Og revebjellen, digitalis står klar. Fjorårets spirer er såpass mange at jeg nok må luke litt til våren.

Libanonsypressen er grønn og fin og jeg håper den klarer sin første vinter på gården.

Jeg koser meg ute i vintersola og håper på en tidlig og fin vår. Men jeg er ikke så blåøyd at jeg tror at det er slutt på snø, vind og -20. Men enn så lenge skinner sola.